Järvsö är perfekt för dig som gillar attt cykla, oavsett om du gillar att ta din mountainbike på en cross countryled direkt från Lôkes Hälsingegård (Skästrabergsleden), söka farten och spänningen nedför backarna i bergscykelparken eller bara cykla runt på småvägarna i den vackra omgivningen som erbjuder fantastisk landsvägscykling.
Under 2016 öppnades tre helt nya cross countryleder samt en byaled. Från Lôkes kan man ta den 11 km långa Skästrabergsleden. Vi har provat och har också pratat med vänner som cyklat i lederna. Just nu växer dessutom antalet cross country-leder rejält, hela sex nya mil skapas i skogarna mellan Skästra och Kramsta. Mer info om de olika cross countrylederna på Cykla Järvsös sida här.

Du kan direkt öppna en karta här: Karta Cross Country cykelleder Järvsö

Den stora cykelattraktionen i Järvsö är annars Bergscykelparken, JBP. Via Järvsöbackens sydlift tar du dig upp till flera olika cykelnedfarter med olika svårighetsgrad. En väldigt fin anläggning där du får all hjälp med att hyra rätt cykel, liftkort och en riktigt spännande upplevelse.

De yngre söker sig gärna till pump track-banan i centrala Järvsö bakom Anders-Pers, där det passar utmärkt att ta en fikapaus.

Annars tycker vi mycket om att bara cykla på de många vackra småvägarna som tar dig mellan Järvsös över 50 byar och vackra vyer. Välj bara längd, svårighetsgrad och fart själv på din cykelträning eller stilla cykeltur.

Cykla mountainbikeleder från Lôkes Hälsingegård i Järvsö