Järvsö är perfekt för dig som gillar attt cykla, oavsett om du gillar att ta din mountainbike på en cross countryled, söka farten och spänningen nedför backarna i bergscykelparken eller bara cykla runt på småvägarna i den vackra omgivningen.
Under 2016 öppnades tre helt nya cross countryleder samt en byaled. Från Lôkes kan man ta den 11 km långa Skästrabergsleden. Vi har provat och har också pratat med vänner som cyklat i lederna. De är riktigt bra, och med tanke på att vår allra färskaste OS-guldmedaljör Jenny Rissved har skapat extra intresse för sporten så passar det utmärkt att prova den när du är i Järvsö. Mer på deras hemsida här. Här kan du öppna PDF-karta över cross countrylederna:

Karta Cross Country cykelleder Järvsö 2016

Den stora cykelattraktionen i Järvsö är annars Bergscykelparken, JBP. Via Järvsöbackens sydlift tar du dig upp till flera olika cykelnedfarter med olika svårighetsgrad. En väldigt fin anläggning där du får all hjälp med att hyra rätt cykel, liftkort och en riktigt spännande upplevelse.

Annars tycker vi mycket om att bara cykla på de många vackra småvägarna som tar dig mellan Järvsös över 50 byar och vackra vyer. Välj bara längd, svårighetsgrad och fart själv på din cykelträning eller stilla cykeltur.