Vi är själva livsnjutare som gillar att äta och dricka vällagad och gärna närproducerad mat och dryck. I lilla Järvsö med omnejd finns många trevliga vattenhål. Låt oss komma med några tips. Järvsö Gårdsbageri gillar vi så mycket att den fick ett eget avsnitt, se här.

Ett måste är det mest klassiska av allt klassiskt, Järvsöbaden. Stil, klass, vällagat och traditionellt. Underbara lunchbufféer, och missa inte att någon gång dyka upp kl 18 då det varje kväll rings i klockan för middag. Mer om Järvsöbaden här.

Vi gillar också Bergshotellets lunchbufféer, och har även avnjutit kvällarnas à la carte. Skön, modern miljö och mer mat än man orkar. Mer om Bergshotellet här.

För riktigt trevliga middagar finns också Condis Bar & Kök med nya ambitiösa ägare mitt i byn. De har också höga ambitioner med vinlistan, vilket vi uppskattar särskilt. Mer om Condis här.

I Järvsöbacken finns många sköna ställen, som vi berättar mer om här. Missa inte ett besök på Eftertanke, helt klart en unik plats i backen.

I byn finner du även Anders-Pers Fikabod. Förutom att det är goda grannar till oss som driver den så är alt smakfyllt där. Allt bröd bakas på plats och är så gott, prova gärna Kerstins rågbröd. Mer om Anders-Pers här.

En annan väldigt trevlig matplats är Crêperiet med sina galetter och crepes, öppet i byn sommartid och från denna skidsäsong även med servering i sydbacken strax ovanför Bergshotellet. Mer om Crêperiet här.

Vi måste också berätta om Gulo Gulo. Niklas Bonnevier har startat charktillverkning här i Skästra under sitt varumärke Gulo Gulo. Mycket smakrika korva, hamburgare mm. Besök gärna hans facebooksida här.

Utöver detta finns det i Järvsö by ett urval av restauranger och inte mindre än fyra av dem serverar pizza för avhämtning. Du finner mer om mat & dryck på Destination Järvsös webbplats, se mer här.