Passa gärna på när du är i Järvsö och åk i lugnan ro efter häst, i olika vagnar eller i släde när det är vinterväglag. På Sköllingas gård här i Skästra finns Janne Fack och hans trevliga verksamhet med Sköllingas hästturer. Här kan du hyra en passande hästtur. Sköllingas två hästar, Boy och Arn, klarar från 4 till 10 personer. Är ni fler kan båda hästarna dra er i den stora prärievagnen.

Sköllingas kör även bröllopspar och vid andra eleganta tillställningar med sin vackra Viktoriavagn från 1800-talet.

Vill ni så ordnar Skölingas upplevelseturer på 2-3 timmar där ni vid uppehåll vid vindskydd kan bli serverade äkta hälsingska kolbullar med de rätta tillbehören. Det är härligt alla årstider, gör ni det med häst och släde vintertid eller annan kall väderlek så har Sköllingas vedeldad bastu att värma sig i.

Är det så att ni bara vill bli transporterade från stationen hit till Lôkes på ett lite annorlunda sätt så kan Sköllingas ordna det och andra enskilda turer efter beställning. Mer info på Sköllingas hemsida här.